E mafai ona faʻaaogaina maneta samarium cobalt mo le sili atu ma le sefulu tausaga--le tumau umi o le samarium cobalt i le vevela maualuga

O le mautu umi o maneta o se popolega o tagata uma e faʻaaogaina.O le mautu o samarium cobalt (SmCo) maneta e sili atu ona taua mo lo latou siosiomaga faʻaoga malosi.I le 2000, na taʻua ai e Chen[1]ma Liu[2]et al., su'esu'e le tu'ufa'atasiga ma le fa'atulagaina o SmCo vevela maualuga, ma fa'atupuina maneta samarium-cobalt maualuga-tete'e.Ole maualuga ole vevela ole gaogao (Tmaualuga) o SmCo maneta na siitia mai le 350°C i le 550°C.Ina ua mavae lena, Chen et al.faʻaleleia le faʻamaʻiina o le SmCo e ala i le teuina o nikeli, alumini ma isi mea faʻapipiʻi i luga o maneta SmCo.

I le 2014, Dr. Mao Shoudong, o le na faavaeina le "MagnetPower", na suʻesuʻeina faʻapitoa le mautu o SmCo i le maualuga o le vevela, ma faʻasalalau iʻuga i le JAP.[3].O fa'ai'uga lautele e fa'apea:

1. O afeaSmCoo loʻo i totonu o se tulaga maualuga-vevela (500 ° C, ea), e faigofie ona fausia se faʻaleagaina i luga o le fogaeleele.O le fa'apalapala fa'aleagaina e tele lava ina faia i se fua i fafo (ua fa'aumatia Samarium) ma se fa'afale i totonu (tele o oxides).O le fausaga faavae o le SmCo maneta na matua faaleagaina i le tulaga leaga.E pei ona faaalia i le Ata 1 ma le Ata 2.

Ata.1Ata.1.O ata mata'itusi o le Sm2Co17maneta isothermal togafitia i le ea i le 500 °C mo taimi eseese.O fa'apalapala fa'aleaga i lalo o luga e (a) tutusa ma (b) fa'asaga i le c-axis.

Ata.2

Ata.2.BSE micrograph ma elemene EDS laina-su'e i luga o le Sm2Co17maneta isothermal togafitia i le ea i le 500 °C mo le 192 itula.

2. O le faʻavaeina autu o le faʻaleagaina o le paʻu e matuaʻi aʻafia ai le maneta o SmCo, e pei ona faʻaalia i le Ata 3. O le faʻaleagaina o le faʻaleagaina na tele lava ina aofia ai le Co(Fe) solution solid, CoFe2O4, Sm2O3, ma le ZrOx i totonu o le faʻavae ma Fe3O4, CoFe2O4, ma le CuO i fua i fafo.O le Co(Fe), CoFe2O4, ma le Fe3O4 na galue o ni vaega maneta vaivai pe a faatusatusa i le vaega maneta malo o le ogatotonu e le afaina Sm2Co17 maneta.E tatau ona pulea le amio leaga.

Ata.3

Ata 3. O pi'o maneta o Sm2Co17maneta isothermal togafitia i le ea i le 500 °C mo taimi eseese.O le vevela o le suʻega o curves magnetization o le 298 K. O le fanua fafo H tutusa i le c-axis alignment o le Sm.2Co17maneta.

3. Afai e teuina coatings ma oxidation tetee maualuga i luga o SmCo e sui ai le uluai coatings electroplating, o le faagasologa o le faaleagaina o SmCo e mafai ona sili atu ona taofia ma le mautu o SmCo e mafai ona faaleleia, e pei ona faaalia i le Ata 4. O le faaaogaina oPOO fa'alavalavae matua taofia ai le si'itia o le mamafa o le SmCo ma le leiloa o mea fa'amageta.

Ata.4

Ata.4 o le fausaga o le fa'ama'i fa'ama'i po'o le ufiufi i luga ole Sm2Co17maneta.

"MagnetPower" talu mai le faia o suʻesuʻega o le mautu umi (~ 4000hours) i le vevela maualuga, lea e mafai ona maua ai se faʻamatalaga mautu o SmCo maneta mo le faʻaaogaina i le lumanaʻi i le maualuga o le vevela.

I le 2021, faʻavae i luga o le maualuga o le faʻaogaina o le vevela manaʻomia, "ManetPower" ua atiaʻe se faasologa o togi mai le 350°C i le 550°C (T fa'asologa).O nei togi e mafai ona lava filifiliga mo le maualuga-vevela SmCo talosaga, ma o mea maneta e sili atu ona lelei.E pei ona fa'aalia i le Ata 5. Fa'amolemole va'ai ile itulau uepi mo fa'amatalaga:https://www.magnetpower-tech.com/t-series-sm2co17-smco-magnet-supplier-product/

 

Ata.5

Ata.5 O le maualuga o le vevela SmCo maneta (T series) o le "ManetPower"

FAAIUGA

1. I le avea ai o se maneta tumau tumau e le masani ai, e mafai ona faʻaaogaina SmCo i le maualuga o le vevela (≥350 ° C) mo se taimi puupuu.O le maualuga o le vevela SmCo (T series) e mafai ona faʻaaogaina i le 550 ° C e aunoa ma le faʻaogaina o le faʻaleagaina.

2. Ae peitaʻi, afai o le SmCo maneta na faʻaaogaina i le maualuga o le vevela (≥350 ° C) mo se taimi umi, o le luga e faigofie ona maua ai se faʻaleagaina.O le faʻaogaina o le anti-oxidation coating e mafai ona faʻamautinoa le mautu o le SmCo i le maualuga o le vevela.

 

Fa'asinomaga

[1] CHhen, IEEE Transactions on Magnetics, 36, 3291-3293, (2000);

[2] JF Liu, Journal of Applied Physics, 85, 2800-2804, (1999);

[3] Shoudong Mao, Journal of Applied Physics, 115, 043912,1-6 (2014)


Taimi meli: Iul-08-2023